Basilicum invriezen

Basilicum is een heel lekker kruid, dat je in vele gerechten kan bewaren, en dat onmisbaar is om een goede pesto te maken. Je kan het hele jaar door van verse basilicum genieten, door kleine porties ervan, gecombineerd met olie, in te vriezen.
Ga als volgt tewerk: hak in het hoogseizoen een flinke hoeveelheid basilicum fijn. Neem een bakje voor ijsblokjes, en giet in elk vakje op de bodem een beetje olijfolie. Strooi er een flinke portie basilicum op, en besluit met olijfolie. Zet het bakje in de diepvries.
Ontvries de blokjes basilicum en olie naar behoeven: voeg een beetje zout en peper toe om te gebruiken bij een carpaccio. Voeg look en kaas toe om een pistou te maken voor een soep of pasta.  En zo heb je een heel jaar door de verse smaak van basilicum bij de hand!

About these ads

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

%d bloggers op de volgende wijze: