Bekijk het leven van een positieve kant

Het klinkt afgezaagd, maar toch blijft het waar: staar je niet blind op hetgeen je tegenzit in het leven, maar tracht het te doen met wat je hebt, en daar het positieve van in te zien. Zo voorkom je dat je afzakt tot een sikkeneurig, zwartgallig persoontje die iedereen verveelt met zijn gemopper.

Maar hoe pas je die filosofie in het dagelijkse leven toe? Want geef nu toe: elke dag weer zijn er talloze kleine, triviale dingen die kunnen tegenslaan, en als je niet oppast zouden ze je dag kunnen vergallen. Bij Le Journal des Femmes vonden wij enkele leuke tips die we je niet willen onthouden.

Het regent de hele dag
=> negatief: je loopt snel snel naar de bakker, met een tijdschrift boven je hoofd, om je kapsel te beschermen, en verwenst dit gemaledijde klimaat
=> positief: je loopt snel naar een grootwarenhuis, koopt er een heel kleurige paparplu, en paradeert daarmee op straat.

De bus is te laat
=> negatief: je knarsetandt, kijkt elke minuut opnieuw op je uurwerk. En als de bus dan eindelijk arriveert, dan werp je de chauffeur een vieze blik toe.
=> positief: je haalt even de schouders op, en vindt dit een uitstekende kans om eens een babbeltje te slaan met de andere wachtende passagiers. Of je geniet gewoon van de muziek op je draagbare player. En wanneer de bus dan komt, dan zeg je de chauffeur met een stralende glimlach goedendag. Zij of hij kan er immers ook niets aan doen!

Je hebt dat mooie gebraad vergeten in de oven en het is helemaal verpieterd

=> negatief: je barst in tranen uit, en neemt je voor om nooit meer een dineetje te organiseren voor je ouders, want je bent er zeker van dat je moeder weer een steek onder water zal geven over jouw kookkunsten
=> positief: niet gedraald, je snelt naar de beenhouwer op de hoek en koopt er een gebraden kip. Met een fris blaadje sla en wat frietjes hemels lekker. Wat niet weet, wat niet deert!

Meer tips bij Journal des Femmes

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: