Is de iPhone echt de allerbeste?

Qua hype kan er geen enkel ander toestel tippen aan de iPhone. Maar geldt dat ook voor functies, gebruiksvriendelijkheid, vermogen? Het Duitse magazine Chip.de nam de proef op de som en vergeleek drie toestellen.

Sony Ericsson X1: de rijke
Dit toestel uit de Xperia reeks, met Windows Mobile 6.1 aan boord, heeft een erg handige bediening: niet alleen een aanraakscherm dat opgedeeld is in paneeltjes, maar een klavier, dat tevoorschijn komt wanneer je het toestel openschuift. HSDPA, HSUPA, WLAN, plus GPS, een 3,2 megapixel camera met autofocus, MP3 en videoplayer. Rijk aan functies, maar ook rijk aan kosten: 700 euro moet je ervoor neertellen.
Nokia N96/ de generaal
Geen touchscreen, zelfs geen volledig klavier, wat toch een minpunt is voor den echte smartphone. Verder ook hie weer HSDPA, WLAN, USB en Bluetooth. Met dit toestel kan je wel digitale tv kijken op je mobieltje, maar je betaalt hier eigenlijk geld voor een dienst die haast nog niet beschikbaar is in Europa. Ook dit toestel is redelijk prijzig: 660 euro.

Apple iPhone 3G
Chip.de noemt dit toestel de strateeg, omdat Apple met de 3G iPhone een ware veldslag wil uitvechten op het terrein van de mobieltjes. Ook de iPhone heeft GPS aan boord en HSDPA. Het aanraakscherm met zijn aanraakklavier is ondertussen wel genoeg bekend. Groot argument dat pleit voor de iPhone is echter de prijs – alhoewel hier toch nog af te wachten valt hoe dat voor België gaat uitdraaien. In andere landen is Apple erin geslaagd om de iPhone aan een voordelige prijs aan te kondigen (in de VS 399 dollar voor 8 GB), maar dat enkel mits subsidiëring via een (duur) data-abonnement. Omdat in ons land zulke verplichte koppeling bij wet verboden is, zijn wij erg benieuwd naar de prijs die de Belg zal moeten betalen!
Bekijk de fotoreportage

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: