Zo simpel als een ei: enkele trucs

Een ei moet vers zijn, dat is klaar. Gelukkig staat er tegenwoordig op elk doosje eieren tot wanneer je de eieren bij voorkeur gebruikt. Maar wat als je de eieren uit het doosje gehaald hebt en in het eierrek in de ijskast gelegd hebt, en er staat geen datum op elk ei?

Dan bestaat er een simpele methode: neem een pan, vul met water, en doe er wat zout in. Leg het ei er voorzichtig in. Als het naar de bodem zinkt, dan is het vers. Blijft het bovendrijven, dan gebruik je het best niet meer.

Nog een simpel weetje: een perfect hardgekookt eitje maak je aldus: vul een pan met water en veel zout, leg de eieren erin. Breng zonder deksel aan de kook, en zet dan het vuur uit, maar laat de pan op het kookplaatje. Zo is je eitje perfect hardgekookt, maar krijg je geen zwarte rand rond het eigeel.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: