Wat doe je met munt?

Munt is een heerlijk verfrissend kruid. Je kan er een thee van maken, maar ook verwerken in een taboule. Ook heerlijk bij aardbeien of chocolade. En dan hebben we het niet over de “After eight” koekjes, maar combinaties die je zelf maakt bij desserts.

Een van de eigenschappen van munt is dat het niet alleen verfrist, maar ook de papillen tot rust kan brengen na een erg gekruide maaltijd. Dat is waarom er bij de INdiesche en gekruide oosterse keukens kleine potjes aangeboden worden met muntsaus. Een tip om te onthouden wanneer jij zelf een maaltijd wil maken rond een oosters thema (Bollywood of Duizend en Een nachtbijvoorbeeld).

Een saus met munt en koriander maak je aldus:

Nodig: 15 takjes verse koriander, 15 blaadjes verse munt, een potje natuuryoghurt, 1/2 koffielepel komijn, 1 koffielepel curry, 1 koffielepel korianderpoder, 1/2 cm verse fijngehakte gember, een snufje zout en 1/2 limoen.

Bereiding: Meng verse en gedroogde koriander, verse munt, komijn, gember, het sap van een halve limoen en de curry. Voeg de yoghurt toe en meng opnieuw. Gewoon in de ijskast bewaren tot de maaltijd.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: