Batterij van Packard Bell laptop geeft er na zes maanden al de brui aan?

Het zal je maar overkomen: je laptop van Packard Bell is nog maar enkele maanden oud, maar je batterij vertoont kuren. Werk je op batterij, dan zie je plots het metertje van je batterij van 90 naar 40% vallen. Herstart je de laptop, dan stijgt het metertje soms terug, maar vaak evengoed niet.

Wat nu gedaan? Een nieuwe batterij kopen zou te stom zijn, want dat kost geld (haast 150 euro). Je hebt dan al waarborg op je batterij, maar om een vervangbatterij te krijgen, wil de helpdesk eerst de oude batterij zien, vooraleer bevestigd kan worden dat je inderdaad recht hebt op een gratis nieuwe batterij, en dat kan wel weken aanslepen. Zoveel tijd kan je niet zonder batterij werken. Wat nu?

Eerst maar even een objectieve test uitvoeren – wie weet zit er wel een fout in de software die de energie in de batterij weergeeft. Battery Mon is een apart programma, dat visueel de lading van een batterij weergeeft, en zelfs een log weergeeft. Altijd handig om te hebben, als je de discussie moet aangaan met de helpdesk van Packard Bell.

Geeft ook deze software aan dat er iets fout is met je batterij, loop dan echter nog niet meteen naar de winkel om een nieuwe batterij te eisen. Er is namelijk nog een ultieme test die je moet uitvoeren. Bij bepaalde types laptops van Packard Bell moet je namelijk, na aankoop van het toestel, nog een upgrade uitvoeren aan de BIOS. Heb je die upgrade gedaan, dan moet je je computer opstarten, maar de opstartprocedure onderbreken en de computer in BIOS stand laten staan terwijl hij op de batterij werkt. Gewoon laten staan tot hij vanzelf uitgaat omdat de batterij leeg is. En als je daarna de laptop terug opstart, zal je bemerken dat je batterij zich netjes gedraagt zoals het hoort. Is dat niet het geval, tja, dan wordt het toch de helpdesk van Packard Bell, maar voor onze Packard Bell (EasyNote MX-61) was dit in elk geval de magische truck die de batterij terug tot leven bracht!

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: