Hoe gebruik je agar agar?

Neen, agar agar is geen magische Ali Baba spreuk, maar wel een natuurlijk geleermiddel. Het is eigenlijk een extract van een bepaald soort rood zeewier, en de gelerende kracht ervan is dubbel zo sterk als die van gelatine.

Agar Agar is dan ook ideaal om een mousse te laten “pakken” of een panna cotta. Gewoon een zakje van 2 gram toevoegen terwijl de pot op het vuur staat, goed roeren, storten in een kom of glaasjes, wachten tot het mengsel afgekoeld is, en dan koelen in de ijskast.

Agar Agar is verkrijgbaar in poedervorm in de biologische winkel (o.a. bij Lima) . Het wordt voornamelijk gebruikt in de vegetarische en oosterse keuken. Met agar agar kan je heel leuke snoepjes maken ook, die je dan bijvoorbeeld in een ijsblokjesbakje giet en laat opstijven. Steek die blokjes dan op een saté-stokje, en je hebt een heel leuk effect, zoals dit filmpje aantoont.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: