Hoe een meloen te kiezen?

Zomer is zo heerlijk, omdat je dan zoveel lekker fruit kan eten: kersen, pruimen, perziken.. en ook meloenen. Maar hoe kies je nu een meloen die rijp is om te eten?

Een teken waarop je moet letten: zijn de partjes van de meloen goed afgetekend, met andere woorden: ligt de naad diep in de pel? Is dat het geval, dan is dat al een goed teken. Vervolgens trek je zachtjes aan het steeltje: dat mag geen weerstand bieden. Een rijpe meloen is bovendien zwaarder dan een meloen die nog moet rijpen. Probeer maar eens, en leg twee meloenen van dezelfde grootte op de weegschaal. En tot slot: neem ook liever een meloen met een ietwat korrelige pel, dan een gladde meloen.

Smakelijk!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: