USB-stick kan niet afgekoppeld worden?

Je zal het vaak meemaken: je hebt een player of andere randapparatuur via de USB poort gekoppeld aan je computer, je hebt enkele bewerkingen gedaan met dat toestel, en wil het terug afkoppelen. Dan moet je de verbinding tussen dit toestel en je pc wel eerst stopzetten, om het toestel veilig te kunnen ontkoppelen.
Hiervoor klik je normalerwijze het icoontje van de USB verbinding aan in je toolbalk, en klik je op Eject of Uitwerpen. Maar soms krijg je dan eenmelding dat het toestel niet afgekoppeld kan worden, omdat een of ander geheimzinnig proces nog bezig is met iets – wat dat is, Joost mag het weten!
Wat nu gedaan? Er is een simpel progje dat kan helpen: EjectUSB. Dat forceert de nodige programma’s om hun bewerking op de USB stick stop te zetten. Je moet dit progje gewoon op je USB stick zetten, en opstarten, en het zal genadeloos elk progje, proces, of alle mogelijke andere dingen die jouw pc nog zo nodig op die stick wil doen, stopzetten. Oef. Nu kan je met een gerust hart de USB stick ontkoppelen.
EjectUSB (Windows only)

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: