Tijdelijke jobs vermelden in je cv of niet?

Wanneer je je cv opstelt, kom je soms in twijfel: moet je de tijdelijke jobs vermelden op de samenvatting van je carrière? Zo’n tijdelijke job kan immers het gat van vier maanden opvullen dat de aandachtige lezer zal opmerken tussen twee jobs.

Het antwoord is simpel: was die job relevant voor de betrekking waarvoor je nu solliciteert of niet? Je moet je cv eigenlijk beschouwen als een verhaal. Wanneer je dat opstelt, moet je je afvragen: vertelt mijn cv een coherent en interessant vehaal over wat ik te bieden heb? Als de tijdelijke job bijvoorbeeld keukenhulp was in de keuken van een grote chef in Parijs, en leerde je daar het geheim van een goede crême brulée of een aardbeitaartje, dan laat je dat, hoe lekker ook, toch best achterwege wanneer je solliciteert voor een IT-job. Maar ga je voor een job als sous-chef in een restaurant, dan kan de vermelding van deze tijdelijke job, hoe kort ook, alleen maar je kansen vergroten.

Maar hoe die interval tussen twee jobs dan verklaren, vraag je? Simpel. Je was aan het freelancen. En dat getuigt ook van ondernemersschap… (via LifeClever)

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: