Push-ups voor de beginneling

Ach, wie wil niet dat slanke lijf hebben, man of vrouw, met die platte buik, de gezondheid die van je afstraalt… Dat vereist uiteraard oefening – maar helaas is het niet zo simpel om van een leven van een bloemzak zomaar plots de grote sportieveling te worden!

Enkele handigheidjes kunnen helpen. Zo deze tip die we bij 5min.com gevonden hebben. Zorg ervoor dat je een comfortabele band hebt om rond je lijf te bevestigen – een draagband voor een gebroken arm zoals je die bij de bandagist kan verkrijgen bijvoorbeeld. Bevestig aan die band een lange, sterke elastiek, met een kontergewicht. Vervolgens de brede band rond je lijf bevestigen. Nu gooi je het kontergewicht over de deur, trek je de deur toe, zodat het elastiek echt vast zit.

Bekijk het filmpje

En nu ga je maar je push-ups doen, en kijk: als bij wonder is het o zo gemakkelijk om die heupen van de grond te krijgen. Het demofilmpje toont je nog enkele andere oefeningen die ook opeens zo simpel blijken.

Maar je moet wel beloven dat je stilaan het elastiek meer armslag geeft, zodat je spieren het werk steeds meer overnemen!

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: