Hoe frambozen invriezen?

Frambozen zijn erg lekker maar ook heel decoratief. Zo’n rood vruchtje kan … de kers op de taart zijn, wanneer je een dessert of zelfs een hoofdgerecht serveert. Maar frambozen zijn ook erg duur, en enkel in de zomer vers te krijgen. Dat is het slechte nieuws – het goede nieuws is dan weer dat je frambozen ook goed kan invriezen, tenminste als je de juiste techniek gebruikt.

Gewoon met zijn allen in een bakje stoppen in de diepvries is uit den boze: dan gaan ze namelijk aan elkaar kleven, en kan je niet 4 of 5 frambozen gebruiken voor een decoratie. Best neem je gewoon een plateau die je bedekt met alufolie. Was de frambozen, laat ze uitlekken, en spreid ze uit op de plateau. Vries in. Eens bevrozen, kan je ze in een potje doen en per stuk gebruiken.

1 comment so far

  1. Bea on

    Wassen? Dan gaan ze toch waterig smaken?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: