Is het goed om je mobieltje te laden met de aansteker in de auto?

Zoals je wellicht al gehoord, beschikt de iPhone niet echt over een lang batterijleven, vooral niet als je het toestel gebruikt waarvoor het gemaakt is – 3G diensten. Je moet dan ook allerlei lapmiddeltjes uitvinden om toch nog wat nieuw leven in je toestel te blazen.

Sommigen maken gebruik van de sigarettenaansteker in de auto om hun iPhone (of ander mobiel toestel) op te laden. Maar volgens kenners (zie dit artikel bij Chris Pirillo) is dat niet aan te raden. Want de stroom uit die aansteker is niet zo gecontroleerd als van het stroomnet thuis. Uitzonderlijke kan je zo’n sigarettenaansteker wel eens gebruiken, maar je mag er zeker geen regel van maken, zoals sommigen doen. Want dan is je batterij een veel korter leven beschoren dan wanneer je netjes de gewone lader zou gebruiken.

Veel beteris het om er een goede gewoonte van te maken om, vooraleer je gaat slapen, niet alleen je portefeuille en je sleutels uit je broek of vest te nemen, maar ook meteen je mobieltje boven te halen om het te laden. En als je je eigen lader kwijt bent, doe dan niet de stommiteit om een goedkope lader op een rommelmarkt te kopen, want je koopt een kat in een zak en weet helemaal niet in welke staat de lader is. Een lader die niet langer betrouwbare, gecontrolleerde stroom aflevert, is even slecht als de stroom uit je sigarettenaansteker.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: