8 tips om je koelkast gezond te houden (en je elektriciteitsrekening laag!)

Een ijskast in slechte conditie is in staat om je elektriciteitsrekening flink de hoogte in te drijJ

1. IJskasten zijn meestal ingebouwd of staan tegen de muur. Nochtans bevatten zij aan de achterkant roosters die voor afkoeling moeten zorgen, en die je stofvrij moet houden. Regelmatig (een of twee keer per jaar) de ijskast van de muur trekken en met een stofzuiger het stof verwijderen is dan ook aangeraden.

2. Houd de rubber dichting van de ijskast zuiver met een milde detergent en water, niet met bleekmiddelen. Een goed onderhouden dichting zorgt voor een goede verzegeling en voorkomt energieverspilling.

3. Een goede test om te testen of de dichting nog wel goed is, is de volgende: sluit de deur maar stop er een bankbiljet tussen. Valt het biljet of kan je het gemakkelijk verwijderen, dan is het tijd voor een vernieuwing van de dichting.

4. Zorg ervoor dat de ijskast waterpas staat, zoniet zou de deur slecht kunnen sluiten. De meeste ijskasten hebben aanpasbare pootjes.

5. Vooraleer je de ijskast opent om er iets uit te nemen, zorg dat je weet wat je wil hebben – blijf niet staan kiezen met de deur open.

6. De beste temperatuur voor de ijskast is 2 tot 4 graden – zo bewaar je de etenswaren het langste, en verbruik je het minste energie. Voor een diepvriezer is het -18 tot -15.

7. Heb je een ijskast met vakken, probeer dan de vakken te vullen, desnoods met lege dozen, om te hoge schommelingen van de temperatuur te voorkomen.

8. Als je je keuken wil renoveren, en de plaats van de ijskast moet bepalen, zorg dan dat die niet in het zonlicht staat, en niet vlakbij een warmtebron (radiator of kookvuur).
(Bron: Consumer Tips)

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: