Hoe het klokhuis verwijderen van een appel?

Niets lekkerder dan een appel in de oven, gevuld met wat bruine suiker en wat kaneel. Maar dan moet je wel het klokhuis eerst verwijderen. Hoe doe je dat?

Hiervoor bestaat er gelukkig een speciaal keukengerei, de appelboor. Daarmee kan je het klokhuis gemakkelijk verwijderen van een appel, maar je moet wel weten hoe je de appelboor gebruiken moet. Je mag het klokhuis niet in één keer verwijderen. Je begint aan de kant van het sterretje van de appel, en stop dan halverwege, om de boor terug te trekken en aan de kant van het steeltje terug te beginnen.

Waarom zo tewerk gaan? Als je het klokhuis in één keer verwijderen wil, dan blijft het klokhuis geblokkeerd in de boor en is het veel moeilijker om het klokhuis terug uit de boor te verwijderen.

Trouwens: wist je dat een van de beste manieren om een appel klaar te maken, de bereiding in de microgolfoven is? Binnen een mum van tijd is de appel gaar, zonder dat hij uiteenvalt. Gewoon het klokhuis van de appel uitboren, wat kaneel en bruine (of witte suiker) in het gaatje strooien, de appel op een bordje in de microgolfoven zetten, en gedurende 7 minuten op 500 watt garen.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: