Rode oogjes verwijderen met Irfan View

Je mag dan al onze tips gebruiken om rode oogjes in foto’s te voorkomen, toch zal je regelmatig nog geconfronteerd worden met foto’s waarop de mensen er demonisch uitzien met rode pupillen.

Gelukkig bevatten de meeste beeldbewerkingsprogramma’s tools om die rode oogjes te retoucheren. Zo ook het gratis programma IrfanView – waarom geld betalen voor een duur programma, als er gratis alternatieven bestaan die de functies doen die jij nodig hebt? Irfanview vind je hier.

Om rode oogjes te retoucheren, open je de foto via File / Open en dan bladeren naar de gewenste foto. Trek een selectievierkantje rond de rode ogen (gewoon klikken vlak naast de ogen, en je cursor bewegen; het vierkant wordt automatisch gevormd). Probeer het selectievak zo nauw mogelijk het oog te laten volgen. Ga naar Image, kies “Red Eye Reduction”. Herhaal dit voor elk rood oogje op de foto.

Ben je tevreden met het resultaat, dan kan je het bewaren via File / Save As, en geef je het bestand een naam die verschilt van het oorspronkelijke bestand. Zo heb je het origineel nog altijd bij de hand, als je later tot de conclusie zou komen dat je niet tevreden bent met de bewerking.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: