Hoe maak je automatisch een backup bij Vista?

Iedereen weet het: een backup is zo belangrijk – hoe belangrijk, dat weet je pas wanneer het onmogelijke gebeurt, en je een serieuze computercrash meemaakt, en je gegevens verloren zijn. Onbegrijpelijk dat de meeste internauten deze taak nog altijd verwaarlozen, terwijl Vista het toch zo gemakkelijk maakt om automatisch op geregelde tijdstippen een backup te maken.

Ga hiervoor naar Start, Settings (instellingen). Bij het onderdeel System and Maintenance vind je “Back up your computer”. HIer kan je bepalen op welk tijdstip de backup moet gebeuren, en van welke bestanden je de backup moet maken. Wij raden je aan om een tijdstip te kiezen waarop je meestal toch thuis bent. Wat bestanden betreft, raden wij je aan om zeker van de map “Mijn documenten” elke week een backup te maken. Voor “mijn muziek” volstaat een backup om de maand, tenzij je een verwoede hamsteraar bent van muziekbestanden.

Waarop je een backup moet maken? Heb je een externe harde schijf, gebruik die dan. Maar heb je een oude computer die je in netwerk kan zetten met je huidige computer, dan is dat ook goed. Zo’n ouwertje moet je niet meteen afdanken hoor!

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: