Help! Mijn bookmarks zijn verdwenen!

Het zal je maar overkomen: je bent gewoon aan het surfen, sluit en heropent vensters à volonté, je wil even een bookmark aanklikken, maar tot je ontsteltenis zijn al je bookmarks weg! Niet alleen dat, maar ook je startpagina is weg, je geschiedenis, en de “terug” en “vooruit” knoppen werken niet meer. Even kijken in Google Chrome, en die heeft je bookmarks nog wel. Sabotage van Google, om je te dwingen over te schakelen? Neen hoor, maar wel een bug in Firefox, zoals je zal bemerken wanneer je bij Google zoekt naar “bookmarks disappeard in Firefox”.

Blijkbaar zou het euvel veroorzaakt zijn door de beveiligingssoftware van Norton 360: die beschouwt Firefox als een gevaar, en blokkeert alle externe toegang tot Firefox; hij neemt zelfs de controle over van wat je in de browser kan zien. Bij Mozilla vind je een artikel over het euvel. http://support.mozilla.com/en-us/kb/Configuring+Norton+360

Hoe kan je het euvel verhelpen? Een simpele manier is de volgende:
– Sluit Firefox af, niet door op het kruisje rechts boven te klikken, maar door links File / Exit te kiezen
– Start de Task Manager op met Ctrl-Alt-Delete) en zoek Firefox.exe op; selecteer dit bestand en klik op End Process
– Bij sommige computers kan dit al voldoende zijn. BIj andere moet je verder gaan, wanneer er geen Firefox.exe in het lijstje voorkomt.
– Open My Computer of Windows Explorer, en navigeer naar het bestand C:\Program FIles\Mozilla Firefox\Components, waar je het bestand coFFPLgn.dll moet vinden. Wis dit. Kan je het bestand niet wissen, dan wil dit zeggen dat je Firefox.exe niet goed afgesloten hebt via Task Manager.
Herstart nu Firefox, en je zal zien dat de Bookmarks er terug zijn, en dat de knoppen op de knoppenbalk weer werken naar behoren.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: