Hoe kan je stukjes van webpagina’s printen?

Soms wil je niet een hele pagina afdrukken, maar slechts een stukje ervan. Maar dat gaat niet zo gemakkelijk – er zijn achtergronden die teveel inkt opslokken, of je hebt slechts een afbeelding nodig.

Gelukkig is er een online dienst, PrintWhatYouLike.com, die het afdrukken van pagina’s vereenvoudigt. Je moet gewoon het webadres (url) van de site ingeven, en je zal de pagina zien rechts van je scherm, met links een balk met tools. Met die tools kan je bijvoorbeeld afbeeldingen verwijderen, koppen, en andere elementen van een pagina, zoals de achtergrond. Maar je kan ook bepaalde delen van de pagina selecteren om te printen, en die zelfs vergroten/verkleinen.

Meer nog: je kan het resultaat van deze bewerkingen opslaan als een nieuwe pagina, en daarnaar verwijzen met een url; handig voor webmasters die geen aparte print-vriendelijke versie aanbieden van hun pagina. En ook heel handig wanneer je een website hebt waarvan de tekst aan de rechterkant wegvalt, omdat zij te breed is voor de marges van je printer, terwijl er aan de linkerkant gewoon stomme reclame staat!

Je moet misschien wel even geduld hebben om de site te kunnen bereiken – zij wordt namelijk gehost bij Google Apps, en daar blijkt een quota te bestaan voor het aantal bezoekers dat een app mag downloaden…

Print What You Like

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: