Hoe droog je fruit?

Nu zitten we nog volop in een periode waarin vers fruit volop voorhanden is: perziken, pruimen, druiven… Daarna komt de winter, en moeten we het doen met gedroogd fruit. Hoe kan je zelf fruit drogen?

Gebruik maken van de zon is uitgesloten, want die is te onbetrouwbaar in ons klimaat. Best gebruik je de oven, maar je moet wel op de temperatuur letten: bij te lage temperaturen ontstaan bederfkiemen, en bij te hoge temperaturen worden chemische processen in gang gezet waardoor verkleuring optreedt en de voedingswaarde vermindert. De ideale temperatuur ligt tussen de 30 en 70 graden.

Er bestaan speciale toestellen om etenswaren te drogen; daarbij wordt met lagen gewerkt. Meer info vind je bij Natuurlijke Molen en Globetrotter

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: