Hoe snij je een appel in mooie rondellen?

Eerder hadden wij het al over het feit dat je met een appelboor het klokhuis uit een appel kan halen, om mooie rondellen te maken die je dan bijvoorbeeld in appelbeignets kan gebruiken of bakken in de pan.

Maar het kan nog beter. Bij L’Internaute vonden wij een een leuke tip om de schijfjes mooi rond te maken. Je neemt gewoon een conservenblik, waarvan je bodem en deksel verwijderd hebt (en dat je natuurlijk goed uitgespoeld hebt). Leg de appel op een snijplank, en druk het conservenblik er verticaal over. Vervolgens kan je de appel uit het blik verwijderen door van bovenuit met een houten lepel op de appel te drukken. En kijk: je hebt een perfecte cylinder, die je nu verder kan bewerken met appelboor en in schijfjes kan snijden.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: