Wat kan je doen met kleine stukjes spek?

Het wordt door de meeste diëtisten afgeraden, spek, maar het is toch zo lekker… En in kleine mate moet het kunnen, zo denken wij dan maar. En dus snijden wij ons spek in fijne reepjes!

Er zijn heel veel gerechten waarin fijngesneden spekreepjes de extra touch geven. Om te beginnen een omelet. Daarbij moet je er wel op letten dat je spekjes en omelet niet in hetzelfde vet mag bakken, want dat geeft echt wel teveel calorieën!

Ga als volgt tewerk:
1 reepje spek (neem bij voorkeur gezouden spek, vers afgesneden, niet van die voorgesneden spekjes die je ook in de supermarkt kan vinden). Verwijder de zwoerd en ook de stukjes kraakbeen, en snij het spek in kleine reepjes. Dat mag ook met een schaar, dat is veel gemakkelijker. Doe een klontje boter in de pan, en bak de spekjes op hoog vuur tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier, en giet het vet weg in een potje (kan je gebruiken voor een ander gerecht).

Doe nu opnieuw een stukje boter in de pan. Terwijl je wacht tot dit smelt, breek je twee eieren in een kom, voeg je zout en peper toe, en klop je de eieren stevig met een klopper op. Is de boter uitgesist, giet dan de eieren in de pan. Voeg de spekreepjes toe. Niet roeren met een vork, maar wel aan de buitenranden het reeds gestolde gedeelte naar binnen trekken, en de nog te stollen vloeistof naar de buitenkant laten lopen door de pan scheef te houden. Zo kan je alle vloeistof laten stollen, en behoud je toch een vaste, luchtige structuur. Vervolgens draai je het omelet om met een spatel. En kijk wat een prachtig omelet!

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: