Mag je een hond of kat snoep geven?

Al smeken de ogen van je hond nog zo, weersta de neiging om hem te laten meesnoepen van de zoetigheden die jij in je mond stopt. Sommige van die lekkernijen kunnen immers zelfs heel gevaarlijk zijn voor je trouwe vriend, of dat nu een hond, kat, vogeltje is. Wij lopen even het rijtje af van de gevaarlijke producten:

– De hond: alle honden zijn veelvraten, en je moet niet op hen rekenen om te weten wat goed voor hen is en wat niet – zij slokken alles binnen. Wat absoluut uit den boze is: chocolade. De cacao bevat immers theobromine, een stof die fataal kan zijn, zelfs in kleine hoeveelheden. Vooral de rassen met platte snoet zijn er heel vatbaar voor.
Ook koffie is af te raden, net als rauw vlees, en rauwe ajuin. Ook druiven zijn afgeraden, omdat die voor nierfalen kunnen zorgen.

– De kat kent niet zoveel beperkingen. Voor haar moet je de druiven wegzetten.

– Advocaat is giftig voor vogels, konijnen en muizen, omdat dez drank ademhalingsproblemen kan veroorzaken.

– Knaagdieren hebben een bepaalde voeding nodig; ook zij mogen geen chocolade hebben. Let bovendien op je kamerplanten. Ficus, roze laurier, lelietje-van-dalen mag je niet houden in een kamer waar ook knaagdieren zitten.

Enkele algemene regels die je moet respecteren:
– laat voedsel niet binnen het bereik van uw huisdier. Zet levenslmiddelen hoog weg (hou rekening met de hoog springende kat!)
– wees waakzaam wanneer u aan het wandelen bent met de hond. Dankzij zijn goede reukzin vindt hij allerlei dingen, en zal hij uit nieuwsgierigheid wel eens van paddestoelen en andere voorwerpen kunnen eten die hij vindt. Leer hem om te snuffelen zonder eraan te komen.
– het belangrijkste is dat je de vaste uren voor het voederen volgt, in samenspraak met de dierenarts. Bereid speciaal dierenvoeding voor uw favoriet, zonder zoetstoffen en vetten.
(Bron: L’Internaute )

Advertenties

1 comment so far

 1. Cees Lameijn on

  Geachte,
  In de informatie van mogen honden snoep eten staan wel leuke nuttige dingen in beschreven, maar helaas zie ik ook nogal wat dingen staan die niet kloppen.

  De hond mag geen vlees ? is genetisch voor 99,9% een wolf, nee een hond moet vlees eten met bot.
  Dat is het enige voer dat hem is voorgeschreven door de natuur, en niets anders.

  Vaste voedertijd is ook niet goed, een hond is geprogrammeerd op variatie op zowel de tijd alsmede het voer. Bij vaste voedertijd gaat de hond braken als hij ander voer krijgt dan normaal.

  Rommel op eten van de staat: ik heb nog nooit een hond paddestoelen zien eten, maar het zou kunnen. Wat de hond op eet is vogel en katte poep, maar hier hoef het baasje zich niet druk om te maken hoor, de ontlasting bevat veel vitaminen, bacterien en enzymen die zeer voedzaam zijn, hier wordt een gezonde hond niet ziek van hoor.

  Mocht u nog nadere uitgebreidere informatie wensen, dan hoor ik dit graag van u.

  PS. Ik doe dit voor mijn plezier, en ben al jaren bezig met het gedrag, en voeding van honden en wolven te bestuderen.

  Met vriendelijke groet,
  Cees Lameijn


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: