Hoe kan ik mijn uiterlijk verbeteren?

Bij het blog Lifehacker vonden wij 10 manieren waarop je er met een minimum aan inspanning beter uit kan zien. En daarvoor moet je niet elke week een bezoek brengen aan een schoonheidssalon, gewoon enkele regels in acht nemen.

1. Geen haar van kat of hond op je kleren
Je mag dan nog zo’n lieve Poessie of Max hebben, hun haren horen niet thuis op jouw kleren. Er bestaan speciale borstels in de handel om pluisjes en haren te verwijderen, maar heb je dat niet, dan neem je gewoon een stuk bruine verpakkingstape, van een 25 cm, maak daar een cirkel van die je om je hand wikkelt, en reinig daarmee je kleren; Heb je geen verpakkingstape, dan doet zelfs een (boel!) gewone transparante tape de klus.

2. De haren netjes gekapt
Noteer in je agenda om de X weken een herinnering om een afspraak te maken bij je kapper, naargelang je behoefte.

3. Maak een slimme rangschikking in je kleerkast
Wie elke dag met dezelfde collega’s moet werken, kan bijvoorbeeld een rangschikking maken van links naar rechts, en zo het rijtje aflopen en elke dag een andere kapstok kiezen, om te voorkomen dat de collega’s je altijd met hetzelfde hemd of jurkje zien.

4. Blinken, die schoenen!
Hoe goed je ook gekleed bent, het zijn de schoenen die de extra touch geven. SChoenen die er verwaarloosd en verlebberd uitzien, dringend behoefte hebben aan een laagje schoenblink, doen af aan je verschijning. Dus, denk maar dat je in het leger zit, en maak van het schoenenpoetsen een echte dril!

5. Een goedzittend pak moet niet veel geld kosten
Echt goed zittende pakken zijn op maat gemaakt. Maar een kleermaker die van nul moet beginnen aan zo’n pak, dat kost veel geld. Als je een kleermaker in de buurt hebt, kan je daarom beter een pak kopen van een redelijke kwaliteit, en dat door hem laten aanpassen aan jouw maten.

6. Verzorg je adem
Een lekkere maaltijd genoten tijdens de lunch? Jawel, en je collega’s weten het ook, want jouw adem riekt ernaar! Maak daarom gebruik van kruiden zoals korianderzaadjes, of yoghurt en suikervrije kauwgom om je adem op te frissen.

7. Geen vet haar!
Is je haar wat vettig, maar heb je geen tijd om het te wassen? Probeer dit dan maar: strooi wat babypoeder (of talk) in je handpalmen, en wrijf wat door je haar. Het teveel verwijder je met een handdoek.

8. Scheren met een echt scheermes
Niets beter voor het zelfvertrouwen van een “echte man” als scheren met een “echt” scheermes. BIj Instructables vind je een filmpje hoe het moet. Hou wel de puimsteen bij de hand voor de wondjes!

9. Knoop het in je oren: dassen knopen is een kunst

En zelfs echte mannen hebben er last mee: het knopen van een das. Bij Tie-a-Tie.net vind je een filmpje dat je uitlegt hoe je tewerk moet gaan. Nog meer instructies hier en hier

10. Een valies inpakken zonder kreuken
OP verplaatsing? Dan is het zaak om je koffer zo goed te pakken, dat je kleren niet verkreukeld raken. Ook hier weer verschillende filmpjes die je uitleggen hoe je het moet doen: hier, hier, en hier.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: