Hoe kan je saffraan het best gebruiken?

Saffraan is een heerlijk kruid: het geeft een verfijnde smaak aan gerechten, en ook een heerlijke zachtgele kleur. Maar tegelijkertijd is saffraan heel delicaat… en duur. Een kilo saffraan kost zelfs meer dan een kilo goud!

 

Om ten volle de smaak van saffraan uit de draden te halen (en dus minder draadjes te moeten gebruiken) kan je de draadjes eerst mengen met een beetje boter of lauwe melk, vooraleer je de saffraan toevoegt aan een gerecht. Eigenlijk heb je voor zes porties rijstpap eigenlijk maar twee saffraandraden nodig…

Saffraan koop je trouwens best niet gemalen, want dan verliest het te snel zijn smaak. Best koop je draden in de aloude verpakking in blaadjes. Heerlijk ouderwets!

Enkele recepten met saffraan:

Paella met saffraan
http://www.femistyle.be/nl/cook/creatief/creatief.shtml?102

Vegetarische tajine met pompoen en saffraan
http://www.foodstyling.be/detail.php?recordID=23

Rijstpap met saffraan
http://meersmaak.blogspot.com/2007/08/rijstpap.html

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: