Hoe mappen aanmaken op de Creative Zen?

Een van de meest populaire draagbare MP3 players is de Creative Zen. De nieuwste versie daarvan is de X-Fi, die als het ware een geluidskaart op een chip gezet heeft, en die belooft geluid te brengen van de hoogste kwaliteit.

Van het testtoestel dat wij in handen kregen, is die kwaliteit in elk geval in orde. Ons grote probleem was: werken met klikken en verslepen, om muziekbestanden over te zetten naar de player. Wie, zoals wij, veel podcasts beluistert, zal die graag verplaatsen in plaats van te kopiëren, en zelf bepalen wat er op de player terecht komt. Creative heeft een eigen software, maar die laat je niet veel vrijheid van handelen toe. Werken vanuit de Windows Explorer zou eigenlijk ideaal zijn. Maar wanneer je de Zen aansluit, zal je computer die wel als een externe harde schijf herkennen, maar je kan geen mappen aanmaken op de player zelf.

Er is echter een manier op dit op te lossen: je maakt op je computer een map aan en zet daarin enkele bestanden die je wil overzetten. Kopieer dan die map naar je player, onder Music. De map komt netjes tevoorschijn. En voortaan kan je met klikken en verslepen de nodige bestanden naar die map overzetten. Op deze manier kan je alle gewenste mappen aanmaken op je player.

Let wel: de mappen die je aanmaakt op je player, zal je niet kunnen oproepen op de Zen. Daar kan je alleen maar werken via genre, album, enz. De mappen op je Zen dienen eigenlijk voornamelijk als geheugensteuntje voor jou, om een overzicht te behouden van de podcasts die je overgezet hebt naar je player.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: