Hoe maak ik een schema zodat het huis altijd proper is?

Ook de echte geek moet het huis schoonhouden. Maar je hebt zoveel tijd nodig voor allerlei andere zaken, en dus kan je niet elke week het hele huis van onder tot boven kuisen. Hoe houd je het dan toch proper?

Je Outlook agenda kan helpen. Stel een schema op, van straat naar slaapkamer; noteer welke taken er gedaan moeten worden om die kamer een grondige beurt te geven. Bekijk hoeveel weken dit in totaal in beslag neemt, en ga dan de “afspraken” in je agenda noteren.

Duurt de hele cyclus 12 weken, dan zorg je voor een herhaling om de 3 maanden: waarbij het kuisen van ramen op straat op de 1e zaterdag van de maand gebeurt, met een herhaling om de 3 maanden, het kuisen van de living (inbegrepen ramen, kuisen onder de fauteuils, grondig reinigen van het boekenschap, luster opkuisen, platen wegbergen, enz) op de 2e zaterdag, met herhaling om de 3 maanden, enz.

Klik op New / Task; geef een naam zoals “huishouden fase 1: de straat”, en som in het tekstvlak de verschillende punten van de taak op. Bij Start Date kies je een datum in de toekomst (1e zaterdag van de maand – weekends zijn het ideale tijdstip om te kuisen!), en bij “recurrence” of “herhaling” kies je: 1e zaterdag elke 3 maanden. Het volgende onderdeel zal dan op de 2e zaterdag genoteerd worden, enz.

Het is even wat werk om het schema op te stellen, maar nadien ga je het gevoel hebben dat je “on top of things” bent, dat je je taak als goede huisman/huisvrouw naar behoren uitvoert, zonder stress…. en je zal een proper huisje/appartement hebben!

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: