Halloween kostuum voor mannen

Het is nog niet zo lang dat ook in de Lage Landen Halloween gevierd wordt; enkele decennia geleden was dit “heidens” feest volkomen onbekend in Europa, maar via de vele Amerikaanse griezelfilms is het leuke van dit feest ook in onze contreien doorgedrongen. Nu worden er overal halloween fuiven georganiseerd, en dan kan je niet verschijnen op zo’n feest zonder aangepaste kledij!

Zo’n kostuum kan je huren bij een gespecialiseerde zaak; in Antwerpen is er bijvoorbeeld huis Baeyens (http://www.huisbaeyens.be/). Maar wie handig is met naald en draad, kan ook zelf een kostuum maken. Je moet in elk geval inspiratie hebben om te weten wat je wil, en dan zijn er verschillende sites die je daarbij kunnen helpen, zoals  PhillyBurbs. Daar vind je allerlei afbeeldingen van kostuums voor heren, vaak rond een bepaald thema. Zo kan je met een hele familie verkleed gaan in Austin Powers stijl, seriemoordenaars, Jedi’s, Piraten of Sumoworstelaars.

Het simpelste is natuurlijk: zwarte kleren aandoen, en Dracula tanden in je mond steken. Maar dat effect is niet af zonder de bijhorende make-up. Enkele griezelig knappe staaltjes van makeup vind je in handige video’s die je vertellen hoe het moemt.

Maar zelfs een gewoon wit laken, waar je gaten uitknipt voor de ogen, en zo een spook wordt, kan volstaan. Als je tenminste de nodige effecten toevoegt: een glowstick (1) en wat extra griezelige makeup (2)

Begin maar!

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: