Hoe bewaar je citroenen?

citroenenOm te beginnen: wanneer je slechts enkele druppeltjes citroensap nodig hebt, dan moet je niet een hele citroen in tweeën snijden. Je kan gewoon met een vork in de schil prikken tot aan het vruchtvlees, en dan even in de citroen knijpen.

Moet je toch de citroen doorsnijden, dan bewaren velen de ongebruikte helft door die omgekeerd op een onderbordje te zetten. Maar het kan beter: zet er ook een omgekeerd glas over, wat de bewaartijd verlengt.

Nog niet aangesneden citroenen bewaren trouwens langer, wanneer je ze individueel inpakt in een aluminiumpapier. Je moet er wel op letten dat de citroenen echt vers zijn. Ingepakt in aluminiumpapier kan je zo’n citroen zelfs 6 maanden bewaren!

2 comments so far

  1. kimberley pex on

    Maar wat is beter ? In de koelkast of op kamerthemperatuur ?

    • Ron on

      Niet in de koelkast maar op kamertempratuur


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: