Hoe maak je heel het jaar door saus met verse tomaten?

tomatenWanneer je een saus maakt, dan zijn de tomaten erg belangrijk: zelfs de beste tomaten uit blik van het duurste merk zijn nooit zo goed als verse, rijpe tomaten. Maar verse tomaten zijn niet het hele jaar door verkrijgbaar – in sommige seizoenen zijn ze gewoon peperduur, en dan wordt het een duur sausje!

Mag je dan enkel in de zomer tomatensaus maken? Neen hoor. Er bestaat een simpele truc. Leg goed rijpe tomaten in zijn geheel in de diepvriezer. Het worden dan mooie ronde keiharde ballen. Heb je ze nodig, dan haal je ze uit het diepvriesvak. Even onder warm water houden om de pel te verwijderen, en daarna kan je ze in de saus verwerken als gewone verse tomaten – met wat basilicum of andere groenten.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: