Hoe kan je spek heel fijn snijden?

spek1Spek mag dan al in de meeste vakbladen afgeschilderd worden als te vet, en dus ongezond, maar het is o zo lekker… En af en toe een stukje spek kan zo lekker smaken – tussen een boterham roggebrood bijvoorbeeld, of bij een omelet of spiegelei. Je kan spek zelfs op voorhand bakken, en ook koud tussen een sneetje brood doen. Dan is er geen behoefte meer aan boter – het beetje vet dat nog aan het spek hangt dient als “smeermiddel”.

Spek koop je best in de versafdeling van de supermarkt of beenhouwerij. Je kan in de handel wel pakjes voorgesneden spek vinden, dik of dun gesneden, of zelfs in reepjes. Maar je zal bemerken dat het spek dan niet echt krokant gebakken wordt: uit het spek komt heel wat vocht, dat een krokant korstje verhindert. Mogelijk is dit te wijten aan de bewaarmiddelen in het spek.

Ideaal is het als je een blok spek kan kopen, en dan zelf naar behoeften sneetjes afsnijdt; maar hoe kan je dan de sneetjes superdun snijden? Daarvoor leg je de blok spek een kwartiertje in de diepvriezer. Daardoor wordt het vlees harder, en kan je het gemakkelijker dun snijden.

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: