Hapjes en amuse-gueules: Dadels gevuld met kaascrème

Nog een heel simpel hapje zijn de dadels met kaascrème. Gemakkelijk op voorhand te maken, niet duur, en erg smakelijk.

pruimen_met_kaas

Voor 16 stuks heb je nodig:
16 verse dadels, 1 eetlepel pijnboompitten, 100 gr Gorgonzola of andere blauwe kaas, 100 gram verse roomkaas, een snuifje versgemalen groene peper.

Je gaat als volgt tewerk:
Spoel de dadels af, snijd ze overlangs door en haal de pit eruit. Rooster de pijnboompitten al roerend in een droge pan; neem uit de pan en hak ze grof.
Vermeng de Gorgonzola en de roomkaas, en breng op smaak met groene peper. Doe in een spuitzak met een gekarteld mondje, en spuit in de dadels (heb je geen spuitzak, breng dan het mengsel met een lepeltje in de dadel, en trek met je vork wat streepjes in de kaas. Bestrooi met de pijnboompitten.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: