Hapjes en amuse-gueules: Volkorentoost met ontbijtspek

Hapjes moeten echt niet altijd gemaakt zijn met dure ingrediënten. Een volkorentoost met ontbijtspek kan heel lekker smaken!

volkoren_spek
Je hebt nodig (voor 16 porties)
– 8 sneetjes volkorenbrood, bij voorkeur vers
– 8 dunnen plakjes ontbijtspek
– 2 tomaten
– enkele blaadjes ijsbergsla
– remouladesaus (uit pot)

Je gaat als volgt tewerk:
Rooster de sneetjes brood  in de broodrooster. Snijd de plakjes spek door, en bak ze knapperig in een droge pan.  Was en droog de tomaten, en snijd ze in dunneplakken. Was de slablaadjes, dep ze droog, en snijd ze in grote stukken.
Besmeer de toast met remouladesaus en beleg met tomaten. Snijd de sneetjes diagonaal door, zodat je mooi schuin afgesneden tomaten krijgt. Leg op elk driehoekje een bladje slaa en daarop een stukje spek.
Simpel, maar erg smakelijk.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: