Hapjes en amuse-gueules: zuiderse potpourri

spiesjes_mozza1Waarmee je ook succes zal hebben, is gewoon een potpourri met zuiderse lekkernijen.

Dat kan bestaan uit:


– Groene en zwarte olijven:
gewoon in een schaaltje doen, met een prikkertje erbij. Ga wel voor kwaliteit. Tegenwoordig vind je in de supermarkt een redelijk goed assortiment, maar je kan ook naar de “vreemdelingenmarkt” gaan die op zaterdagnamiddag in Antwerpen staat, en de zondagvoormiddag in Brussel
– Feta, eventueel gemarineerd met paprika’s, en in blokjes gesneden.
– Ansjovisjes, liefst niet uit blik, maar in olie en look gemarineerde visjes; er bestaan ook variëteiten waarbij het visje rond een olijf gedrapeerd is.
Zongedroogde tomaatjes, bij voorkeur op olie.

Serveer gewoon in schaaltjes met een prikker, maar je kan ook zelf stokjes maken met daarop bijvoorbeeld een olijf, een stukje feta, en een stukje zongedroogde tomaat (of verse kerstomaatjes).

Ook leuk: in de handel kan je bolletjes mozzarella vinden (bocconcini geheten). Maak spiesjes met zo’n bolletje aan beide kanten omgeven door een half kerstomaatje, en een blaadje basilicum. Laat wel de bolletjes eerst een nacht marineren in wat olie, peterselie, bieslook, zout en peper.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: