Hapjes en amuse-gueules: courgettebootjes

courgettebootHet moet niet altijd met brood en deeg zijn. Lekkere gezonde groenten kunnen ook heel smakelijk zijn. Dat bewijzen deze courgettebootjes.

Voor 15 stuks heb je nodig:
2 courgettes, 1 fijngesneden tomaat, 2 fijngehakte bosuitjes, wat fijngehakte peterselie, 75 kg fijngesneden salami, 60 gr. geraspte cheddar.
Je gaat als volg tewerk:
Snijd de courgette in stukken van 4 cm, en snijd elk stuk overlangs door. Hol de stukken uit,  kook ze gedurende 3 minuten in een pan met water, spoel onder de koude kraan, laat uitlekken en dep ze droog.
Meng tomaat, bosuitjes, peterselie, salami en cheddar in een kom; schep de vulling in de courgettebootjes. Zet onder een voorverwarmde grill tot de kaas smelt en de bootjes goed warm zijn. Serveer warm.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: