Hapjes en amuse-gueules: linzensalade met St-Jacobsvruchten

linzen_sintjacobsMag het iets duurder en moeilijker zijn? Alhoewel, echt moeilijk is het niet hoor, deze mengeling van ruwe linzen en verfijnde Sint-Jacobsvruchten.

Voor 4 personen heb je nodig:
100 gr gedroogde linzen, 4 tot 8 nootjes van Sint-Jacobsschelpen, een teentje look, olijfolie en azijn, zout.

Je gaat als volgt tewerk:
Laat de linzen koken volgens de aanwijzingen op het pak (meestal 30 minuten in drie keer hun volume aan water, met zout). Laat uitlekken, en kruid met zout, olie, azijn naar smaak (let wel op dat je niet teveel azijn toevoegt. Die maakt wel een mooi contrast met de Sint-Jacobsvruchten, maar teveel azijn zou de smaak van de vruchten overtroeven, en dat zou zonde zijn).
Verwarm op een matig vuur een beetje olie in een pan, voeg er het fijngesneden teentje look aan toe, en let erop dat het niet verbrandt, want dat geeft een bittere smaak. Voeg de Sint-Jacobsvruchten toe en laat hen enkele minuten aann elke kant bakken tot zij een mooi bruin kleurtje hebben.
Leg de linzensalade in een lepeltje en voeg de Sint-Jacobsvrucht toe. Serveer onmiddellijk. Naargelang de grootte van de vrucht kan je per lepel 1 of 2 vruchten toevoegen.

(Bron: L’Internaute)

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: