Hapjes en amuse-gueule: Aardappels met zalm

aardappel_zalmNog een recept dat bewijst dat eenvoud smaakt.

Je hebt nodig (voor 4 personen):
600 gram kleine aardappelne, 4 sneetjes gerookte zalm, 20 cl magere room, 1/2 citroen, 1/2 bosje dille, grof zout, witte peper

Je gaat als volgt tewerk:
Was de aardappelen en kook ze met schil en al, in gezouten water, tot je ze gemakkelijk met een lemmet kan doorprikken. Voeg ondertussen peper en citroen toe aan de room. Was en pluk de dillen en meng met de room. Snijd de zalm in korte reepjes.
Giet de aardappels af, snijd ze doormidden, en houd ze warm. Spreid grof zout over vier grote borden, en zet daarop de aardappelen. Leg op elke helft een stukje zalm, een lepeltje room, en werk af met dille. Serveer het overschot van de room in een apart kommetje.

(Bon: L’Internaute )

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: