Hapjes en amuse-gueules: Schijfjes beuling

beulingHet moet ook niet altijd zuiders zijn. Vlaamse kost leent zich ook tot kleine hapjes. Neem nu beuling met appelspijs, maar dan in een elegante versie.

Je hebt nodig:
Een zwarte en een witte beuling (of bloedpens), 1 appel en 1n peer, suiker

Je gaat als volgt tewerk:
In tegenstelling tot andere bereidingen, moet je hier het vel niet stropen, maar laten zitten. Snijd de beuling in schijfjes van ongeveer 3 centimer. Bak ze op een zacht vuur krokant en gaar in wat boter. Snijd ondertussen appel en peer in heel kleine stukjes van ongeveer 1 cm, die je even laat koken in water met suiker, tot je een stroperig geheel hebt.
Serveer de stukjes beuling warm, in een amuse-gueule lepeltje: een stukje beuling, met een beetje appel- en perenmoes ernaast.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: