Hapjes en amuse-gueules: mini worstenbroodjes

worstebrood1Nog zo’n klein hapje dat het uitstekend doet: de mini worstenboordjes. En hier loont het echt de moeite om die zelf te maken, want de worstenbroodjes die je in de handel vindt (diepvries meestal) kunnen echt niet tippen aan het volgende recept.

Je hebt nodig:
250 gram chipolata worsten, 1 pak diepvries bladerdeeg of 1 rol vers bladerdeeg (verkrijgbaar in de supermarkt, in de koelafdeling), een ei, wat bloem. Waarom chipolata, en geen gewoon gehakt? Chipolata worstjes zijn nu eenmaal al vooraf gekruid, en laten zich gemakkelijker bakken in het deeg.

Je gaat als volgt tewerk:
Indien nodig moet je eerst nog het deeg uitrollen (kijk daarvoor op de verpakking). Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak, of laat het liggen op het bakpapier waarin het verpakt is. Daarna snijd je met het mes vierkantjes uit het deeg van ongeveer 7 cm. Verwijder het vel van de chipolata-worstjes. Leg op elk lapje deeg een rolletje chipolata, dat iets korter is dan het lapje. Sluit het lapje zodat je een rechthoek krijgt, en zorg daarbij dat de randen iets over elkaar liggen. Bestrijk de randen met wat water zodat ze bij het bakken beter hechten. Leg de broodjes met de rand naar onderen op het werkvlak. Sluit de uiteinden links en rechts (duw met je vingers het deeg op elkaar, en sluit de uiteinden door er met een vork op te duwen).
Neem nu een eierdooier, klop die los. Bestrijk de bovenkant van de worstenbroodjes met wat eigeel. Versier eventueel de bovenkant van het broodje met een vork (trek wat diagonale strepen). Bak de worstenbroodjes gedurende 30 minuten op 180 graden.
Je kan de worstenbroodjes meteen serveren, lekker warm. Maar je kan ze ook invriezen, en dan naar behoeven 30 seconden ontdooien in de microgolf, en daarna 15 minuten af te bakken in de gewone oven op 180°.
Gegarandeerd succes!

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: