Hapjes en amuse-gueules: brochettes met Sint-Jacobsvruchten

sint-jacobsDeze keer iets duurder, maar wel heel smakelijk, en echt niet moeilijk.

Je hebt nodig voor 4 personen:
4 Sint-Jabosvruchten, 3 sneetjes Serrano ham, 2 courgettes, 1/ liter room, 300 gram spek, een teentje look, olijfolie en boter, een takje thijm en een laurierblad, zout en peper;

Je gaat als volgt tewerk:
Snijd het spek in dobbelsteentjes, en pel het teentje look. Laat de room inkoken met het teentje look en de stukjes spek, het takje thijm en de laurier, zout en peper. Neem van het vuur en bedek met transparante folie zodat de crème kan trekken.
Snijd ondertussen de courgete in fijne reepjes (à la julienne). Kook in heet water met zout gedurende 6 minuten en laat uitlekken.
Laat in een pan wat boter smelten, voeg de courgette toe en laat op een zacht vuur inkoken. Snijd ondertussen de sneetjes Serrano ham in vier stukken, en wikkel rond elk nootje Sint-Jacobs een stuk ham. Bak de Sint-Jacobsvruchten in hete olijfolie en laat aan alle kanten bakken. Houd warm in de oven. Haal het takje thijm en het laurierblad uit de crème, en haal door een zeef om de stukjes spek en het look eruit te halen.
Zet de crème opnieuw op het vuur, en laat zacht inkoken. Drapeer de courgette in de borden, rijg de Sint-Jacobsvruchten aan spiesjes en leg die op de courgette. Giet de room rondom.

(Bron: L’Internaute)

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: