Hoe bak je spek zonder spatten?

spek_bakkenSpek is heel lekker, alhoewel de artsen hun wenkbrauwen fronsen wanneer we het (veel) eten. Er is wel een nadeel: wanneer je spek bakt, dan krijg je erg vaak spatten. Hoe kan je dat voorkomen?

Daarvoor haal je de schaar boven – dat werkt lekker gemakkelijker, veel gemakkelijker dan een aardappelmesje of ander scherp keukenmesje. Je knipt de zwoerd weg (de buitenkant van het spek, het vel eigenlijk), maar vooral ook de harde witte stukjes die er in het vlees zitten. Doe wat boter in de pan, laat goed warm worden, en bak het spek mooi knapperig en bruin. Je zal bemerken dat je het nu prachtig kan bakken, zonder die nare spatten die je soms zelfs flink kunnen verbranden.

Heb je een hond, en is het koud buiten? Bak dan daarna de zwoerd en de harde witte stukjes uit in het overgebleven spekvet – met deksel nu, want het gaat spatten. Laat afkoelen. Besmeer nu een boterham met dit spekvet, geef er de stukjes spek en de zwoerdjes bij, en serveer dit aan je hond. Wanneer het flink koud is, zorgt dit voor een extra energiebron voor de hond!

Advertenties

3 comments so far

  1. sufkut on

    spek zonder zwoerd… dat is geen spek 😦

  2. chester on

    dat klopt, er moet wel zwoerd zitten bij je spek, anders heb je gewoon vlees. 😦

  3. Bobbie Koerber on

    I’d have to check with you here. Which is not one thing I usually do! I get pleasure from studying a publish that may make individuals think. Also, thanks for permitting me to remark!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: