Hoe pel je een ajuin zonder tranen?

ajuinHet pellen van een ajuin brengt menige kok of kokkin aan het wenen. Hoe kan je vermijden dat de prikkelende stof die vrijkomt bij het pellen je tot tranen brengt? Er bestaan verschillende middeltjes:

– Pel de ajuin onder stromend water

– Wrijf een schijfje citroen over het lemmet van het mes vooraleer je eraan begint

– Verwijder de bruine vel en laat de citroen dan 15 minuten weken in citroenwater, en snij dan pas de ajuin.

– Leg de ajuin 1 uur tevoeren in de diepvriezer. D ekou blokkeert het enzyme dat verantwoordelijk is voor ons verdriet.

– Pel de ajuin onder de dampkap die je op volle sterkte laat draaien

– Het lijkt belachelijk, maar je kan ook een duikersbril opzetten!

Heb jij nog suggesties? Laat ze weten in de commentaren op deze posting!

1 comment so far

  1. Gert on

    draag lenzen en je hebt er totaal geen last meer van😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: