Wat wil de keukenterm “pilaf” zeggen?

Pilaf is gewoon een manier om te koken, die vooral voor rijst toegepast wordt. Bij Pilaf moet je eerst de rijst laten sudderen in hete vetstof, vooraleer je er vloeistof (bouillon of water) over giet. Daarna moet je de rijst afgedekt laten garen tot de vloeistof volledig opgenomen is.

@TV Limburg

@TV Limburg

Enkele recepten met pilaf:
Pilaf met perziken
Pilaf van ruwe rijst met jonge groenten en fijne mosterd
Pilaf met kalkoen
Pilaf van Griekse brochette, gedroogde ham en rijst

foto: TV Limburg

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: