Hoe maak je in Outlook 2007 een sjabloon?

Is er een bepaalde mail die je vaak verstuurt aan verschillende personen? Dan kan je een sjabloon aanmaken met daarin bijvoorbeeld een vaak voorkomende tekst, of bijvoorbeeld wensen voor een verjaardag, enz. Hoe ga je daarvoor te werk?

1. Schrijf de mail (New – mail); selecteer eventueel, indien je verschillende mail accounts hebt, de juiste persona die deze mail zal versturen.

2. Breng de nodige opmaak aan de mail aan; voeg eventueel afbeeldingen toe. zorg ervoor dat de mail ook een subject-lijn heeft.

3. Sla de mail als sjabloon of template op: klik op de Office button, kies dan “Save As”. In het dialoogvenster dat nu verschijnt kies je “Outlook Template” (*.otf) uit het uitklapmenu naast “Save as type”. Geef een gemakkelijk herkenbare naam (bijvoorbeeld: verjaardagskaart.otf), en kies de plaats waar je dit sjabloon bewaren wil. Wij raden je aan om de locatie die Office zelf voorstelt te accepteren. Klik op “save”.

4. Wil je nu een mail schrijven met gebruikmaking van dit sjabloon, dan maak je de mail aan via “Tools”; kies daar “Forms”, en kies “Choose a form”.

outlook_sjabloon1

In het dialoogvenster dat nu verschijnt kies je bij “Look In” voor “User Templates in File System”.

outlook_sjabloon2

Dit voert je meteen naar de map “Templates” waar je kan kiezen uit de sjablonen die je zelf aangemaakt hebt. Heb je het sjabloon opgeslagen op een andere locatie, blader dan naar deze locatie. Klik op Open, en je zal zien dat het sjabloon klaar staat voor verdere verwerking. Vul de naam van de bestemmeling in en maak eventueel de gewenste wijzingen aan de tekst. Verzend met “Send”.

Advertenties

1 comment so far

  1. jan on

    ik volgde de procedure, maar het resultaat is niet bevredigend.
    je zou mogen verwachten dat de cursor onmiddellijk juist gepositioneerd wordt zoals dat bij de standaard sjablonen gebeurt.
    dit is niet het geval: je kan de cursor eender waar positioneren. werd een fout gemaakt bij de creatie?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: