Zijn “gezonde snacks” wel zo gezond?

gedroogde_abrikozenWellicht heb jij ook goede voornemens gemaakt bij het begin van het jaar, en was een van die voornemens om iets aan je lijn te doen. Niet of minder snoepen, en als je dan toch moet snoepen: een “gezonde” snack nemen. Gedroogd fruit bijvoorbeeld, of groentenchips in plaats van aardappelchips en Doritos.

Maar blijkbaar is dat geen goed idee. Een artikel in Newsweek zegt dat die “gezonde” snacks helemaal niet zo gezond zijn. Daarbij wordt gedoeld op gedroogde groentenchips, gedroogde groenten, graanrepen, gedroogd fruit.

Waarom is bijvoorbeeld gedroogd fruit niet zo gezond? Neem nu gedroogde abrikozen. Die mogen zo gezond smaken als de verse, maar verbleken toch als je ze vergelijkt met “the real ghing”. Het vergt immers meer gedroogde vruchten om een voldaan gevoel te krijgen (het natuurlijke water in fruit geeft je een vol gevoel), en dat betekent dus meer calorieën. Bovendien zijn veel gedroogde vruchten in toegevoegde suiker gedompeld. Een handvol rozijnen bevat bijvoorbeeld evenveel calorieën als een heel pond verse druiven. Dus: liever het verse spul, dan het gedroogde!

http://www.newsweek.com/id/177096

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: