Hoe begin je aan een blog?

blogEr zijn verschillende sites die je adviseren bij het opstarten van een blog – zoveel, dat je er het noorden bij zou verliezen.  Information overload dus. Wij vonden gelukkig een artikel waarin enkele duidelijke adviezen staan, die je meteen van start kunnen laten gaan. Hier gaan we dus:

1. Wat is de reden waarom je zou bloggen?
Uiteraard om rijk en beroemd te worden – maar waarvoor wil je bekend worden? Want beroemd zijn is zo relatief – de moordenaar van John Lennon is ook beroemd geworden… En wat is “rijk”? Wil je miljonair worden, of gewoon een centje bijverdienen. En zijn er misschien geen andere redenen voor je blog, zoals mensen overtuigen van je standpunt, wil je de aandacht van je lezers vestigen op een bepaald thema, wil je de hulp en steun van mensen oproepen?
Kort samengevat: een blog waarmee je geld verdient, is een business. En bij elke business moet je bepaalde doelen vooropstellen.

2. Doe onderzoek
Ga bij AdWords Keyword Tool kijken welke zinnen en woorden er, wat jouw onderwerp betreft, het meeste gezocht worden. Probeer die woorden als tags aan te houden voor je blog. Zo komen er enkel mensen die echt in jouw onderwerp geïnteresseerd zijn op jouw blog terecht. Mensen die via trefwoorden die niets met jouw onderwerp te maken hebben op jouw blog belanden, zullen zich bedrogen voelen.

3. Aan de slag met de basisfuncties
Vergeet even alle coole widgets en plug-ins die je op je blog kan plaatsen, maar begin met de basisfuncties. Zorg dat de rss-link en het inschrijven op je dagelijks nieuws prominent aanwezig zijn. Zorg voor een About pagina, waarin je het doel uitlegt van de site. Kies een thema, maak categorieën aan die overeenkomen met de trefwoorden die je gekozen hebt tijdens je research.  En je bent vertrokken. Later kan je nog allerlei extra tools toevoegen. Eerst kruipen, dan lopen!

4. Maak postings voor elk van je categorieën
Daardoor vinden je bezoekers meteen al wat inhoud op je site. Schrijf ze in je eigen tekst editor, en gebruik je spelcontrole.  Taalfouten zijn erg storend en maken een heel slechte indruk.

5. Zorg voor bekendheid
Heb je de nodige research gedaan naar trefwoorden, dan zullen de zoekmachines jouw blog automatisch vinden. Maar je kan wel wat helpen: geef commentaren op andere blogs, en gebruik jouw blog titel als jouw naam, verzend gastpostings naar bevriende blogs, en vertel via de sociale netwerken aan je vrienden dat je een nieuw blog hebt.

6. Geduld en volharding!
Ook een blog heeft tijd nodig. Je zal niet vanaf de eerste dag veel lezers hebben. Bezoek elke dag je blog, bekijk wat de mensen het meeste bezoeken, wat verbeterd kan worden, enz. En nu kan je dan beginnen met tools toe te voegen om centjes te verdienen, zoals AdSense, affiliate marketing, enz.

Bron: Problogger

Advertenties

2 comments so far

  1. O.G. on

    Ik heb het sukje gelezen maar ben een absolute beginner. Hoe begin je een weblog vanaf stap 1 en wat is een rss-link


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: