Wat is een rss-feed?

Om dit uit te leggen kunnen wij best de volgende vergelijking gebruiken. Stel: je hebt een twintigtal favoriete nieuwssites of blogs, die je elke dag bezoekt. Bij de oude methode klik je dan een voor een je bookmarks aan, om naar die site te surfen, en te kijken welke nieuwe artikels er zijn.

Er bestaat tegenwoordig een simpelere methode: RSS-feeds. De meeste nieuwssites bieden tegenwoordig zo’n feed aan, dat je kan herkennen aan het RSS-logo.

rss

Bezoek je een site die een RSS-feed aanbiedt, dan zal je dit logo ofwel ergens op de website zien staan, ofwel in de adresbalk van je browser. Klik je op dit logo, dan krijg je de optie om je op deze site te “abonneren”. Daarvoor heb je dan een speciale “feedreader” nodig, maar daarover later meer.

Voortaan moet je niet meer alle bookmarks naar je favoriete sites aflopen, maar zorgt je feedreader ervoor dat alle sites op een lijstje komen. Klik je een site aan, dan krijg je een lijstje met de koppen van de laatste artikels. De feedreader zal zelfs onthouden welke artikels je al gelezen hebt en welke niet.

sage_screenshots

Welke feedreader te gebruiken? Wij raden je “Sage” aan; dat is een simpele extensie voor Firefox, die gewoon in je browser geopend wordt en waarvoor je dus geen apart venster moet openen.

Hoe je tewerk gaat met Sage vertellen wij je morgen.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/77

Advertenties

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: