Hoe maak je zelf een gratis en duurzame krabpaal voor de kat?

Katten moeten nu eenmaal hun klauwen scherpen en rekken, en als je niet wil dat je meubels eraan gaan, dan doe je er best aan om voor een krabpaal te zorgen. Maar als je die in de winkel kopen gaat, dan schrik je wel even van de prijzen. En het zijn al zo’n moeilijke tijden…

Gelukkig vonden we bij het Design Sponge blog een handleiding om zelf een krabpaal te maken met behulp van oude kartonnen dozen. Heb je zelf geen kartonnen dozen meer, dan kan je die gemakkelijk in de supermarkt vinden, waar ze aangeboden worden om je boodschappen in op te bergen.
krabpaal1
De methode is simpel: knip uit de dozen even brede repen (10 cm bijvoorbeeld) zodat de ribbels van het karton dwars op je snede staan. Rol dan een het begin van je krabpaal (rol een eerste strip op, en plak die vast), waarna je telkens een volgende strip toevoegt, vastplakt, enz. Tot je een mooie cilinder krijgt. Je zal zien: je kat vindt het heerlijk om hier de klauwen in te zetten!

krabpaal2

http://www.designspongeonline.com/2009/01/diy-project-recycled-cardboard-kitty-pad.html

Advertenties

2 comments so far

 1. Sylvia on

  Wauw, wat een originele krabpaal. Ik zou graag zo’n soortgelijk als deze willen maken. http://www.krabpaal24.nl/krabpalen/krabpaal-hoek-57-cm-met-een-bijenspeeltje-toegevoegd.html Zou ik hiervoor beter hout of karton kunnen gebruiken?
  Leuke blog!!

 2. Jill on

  Wow, wat een leuke krabpaal.
  Ik wou graag voor mijn kat een speelhuis maken. Maar om onze meters hoge krabpaal te gebruiken was geen goed idee. Dus ik dacht waarom zou ik het niet zelf maken? Echt leuk gedaan. De rest van je site is ook leuk.
  Groetjes Jill.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: