Hoe maak je van je eigen handschrift een lettertype?

handschriftZou het niet leuk zijn wanneer je voortaan brieven kon schrijven met de computer, maar dat je hiervoor een lettertype kan gebruiken dat gebaseerd is op je eigen handschrift? Wel, dat is niet langer een droom: met YourFonts kan het.

YourFonts is een webgebaseerde dienst die jouw handschrift omvormt tot een True Type lettertype, en dat gratis bovendien. Alles wat je nodig hebt is een printer en een scanner.

Dan moet je even een PDF bestand downloaden, uitprinten, en in de vereiste vakjes de correcte nummers en letters invullen in je eigen handschrift. Nadien moet je dit document terug uploaden, wachten op de bewerking, en even nazien of je tevreden bent met het resultaat. Is dat het geval, dan kan je het lettertype downloaden.

http://www.yourfonts.com/print.html

(via Lifehacker)

Advertenties

1 comment so far

  1. Aanvulling: op yourfonts.com is de service niet meer gratis. Op http://www.kaartje2go.nl/eigenhandschrift kun je wel gratis een mooi lettertype maken van je eigen handschrift. Je kunt het lettertype vervolgens als true type font (.ttf) downloaden en installeren op je eigen computer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: