Hoe maak je aroma-boter voor pannekoeken?

poffertjesIn de supermarkt kan je tegenwoordig kleine pannekoekjes kopen, poffertjes, die je gewoon maar moet warm maken en daar dan een klein klontje boter op leggen. Heerlijk!

Maar je kan ook gearomatiseerde boter gebruiken. Hoe maak je die? Door boter zelf te maken – wat eigenlijk echt niet moeilijk is.

Neem 1/2 liter vloeibare slagroom; voeg suiker, vanille en een aroma toe: appelsien, kirsch, enz. (in de handel te verkrijgen). Begin nu de room te kloppen met de mixer, en blijf kloppen, tot de room in boter verandert. Nu heb je zoete boter, met vanille, en de smaak van het gekozen aroma. Gewoon het klontje op de pannekoekjes leggen (poffertjes) en klaar is kees!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: